پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزود: انتقال کووید-19 از طریق شیر مادر یا به طور عمودی از طریق جفت غیر محتمل است. مطالعاتی که در چندماه گذشته انجام گرفته نشان داده است که در خون بندناف نوزادان متولد شده از مادران مبتلا، کووید-19 وجود ندارد.

 


کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزود: انتقال کووید-19 از طریق شیر مادر یا به طور عمودی از طریق جفت غیر محتمل است. مطالعاتی که در چندماه گذشته انجام گرفته نشان داده است که در خون بندناف نوزادان متولد شده از مادران مبتلا، کووید-19  وجود ندارد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرناز شجاعی افزود: هم چنین بر اساس تحقیقاتی  که بر روی ویروس های مشابه نظیر سارس و مرس انجام شده است نشان داده شده این ویروس ها در شیر مادر یافت نمی شوند. انتقال فرد به فرد شبیه به آنفلوانزا و سایر عوامل بیماری زای تنفسی (نظیر مرس و سارس)عمدتاً از طریق قطرات تنفسی ایجاد می شود که در سرفه یا عطسه فرد مبتلا وجود دارد.


وی تصریح کرد: تغذیه با شیرمادر در هر شرایط اقتصادی و اجتماعی شانس بقا را ارتقا داده و مزایای طولانی مدت سلامت و تکامل نوزادان و کودکان را فراهم می کند.  به علاوه تغذیه با شیرمادر  وضعیت سلامت مادر را بهبود می بخشد.


شجاعی ادامه داد: در حین شیردهی مادر باید نکات بهداشتی مناسب مثل استفاده از ماسک و... را رعایت کند تا از احتمال انتشار قطرات حاوی کووید-19 به شیرخوار کاسته شود.


کارشنا برنامه سلامت کودکان مرکز بهداشت استان، عنوان کرد: تغذیه با شیرمادر بدون شک مرگ و میر نوزادان و شیرخواران را کاهش می دهد و موجب بهبود وضعیت سلامت و تکامل مغزی کودک و شیرخوار می شود.


وی با بیان اینکه به مادرانی که علائم کووید-19 دارند توصیه کرد:  از ماسک استفاده کنند ولی حتی اگر استفاده از ماسک امکانپذیر نباشد تغذیه با شیرمادر باید ادامه یابد اقدامات پیشگیرانه دیگر مانند شستن دست ها، تمیز کردن سطوح و... نیز مهم است


شجاعی اضافه کرد: اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی بد است، به طور موقت، تغذیه شیرخوار با شیر انسانی ذخیره شده در بانک شیر انجام گیرد. با بهبود حال عمومی، باید شیرمادر با رعایت اصول بهداشتی دوشیده، ذخیره و مورد استفاده قرار گیرد.


وی یادآور شد: اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی خوب است، تغذیه با شیر دوشیده شده مادر انجام گیرد. برای این کار مادر باید شیر خود را با استفاده از شیردوش دستی یا برقی بدوشد. مادر باید دست های خود را قبل از لمس هر قسمت پمپ یا ظرف ذخیره سازی شیر بشوید.


کارشناس برنامه کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان با اعلام اینکه تغذیه شیرخوار مادر مورد مشکوک به کووید19 محتمل با رعایت اصول بهداشتی از پستان مادر منعی ندارد.